сряда, 18 май 2011 г.

Състезание по катерене на изкуствена стена в Стара Загора

На 12.05.2010 г. като част от традиционно честваните "Дни на Алеко" в гр. Стара Загора беше открита Стена за спортно катерене. Година по-късно отново като едно от мероприятията на дните на Алеко, АК "Желеник" организира състезание по спортно катерене.
Състезанието протече в рамките на един ден в дисциплина Трудност – два квалификационни и един финален маршрут в четири г
рупи:


1 група: деца до 140 см.
2 група: деца над 140 см. до 16 г. включително
3 група: мъже

4 група: жени.

Организатори:
АК „Железник” при ТД „Сърнена гора” - Стара Загора 
ТД „Сърнена гора” - Стара Загора

Наградният фонд беше осигурен от магазини "Екипировка", водонагреватели "Емона" и с подкрепата на ТД „Сърнена гора”. 
Май сме готови, а?!
Състезанието беше първо по рода си в гр. Стара Загора, съответно и първо за нас като организатори. Тръпката беше голяма. Въпросите доста на брой. Дали ще се справим? Какво ще пропуснем? Ще успеем ли да набавим нужните средства? Интересни ли ще са маршрутите? 
В крайна сметка състезанието решихме да бъде без амбиции за постигане на високи спортни резултати, а под формата на приятелско събиране, за да се позабавляваме. По примера на нашите приятели от КПП "Вертикал", гр. Пловдив избрахме групите за участие. 
Въпросът с финансирането беше решен не за първи път с намесата на ТД „Сърнена гора” и магазини "Екипировка", както и на водонагреватели "Емона", за което изказвам искрени благодарности!
След клубна среща, на която уточнихме нужния обем работа, която ни предстои да свършим, запретнахме ръкави и се заехме да "съблечем" стената от шарените й одежди. Всеки получи своя дял хватки за измиване. Боян Петков се сдоби с най-голямата порция и включи миялната машина на пълни обороти и висока температура. Всички останали поработихме с четките в банята и в края на уговорения срок стената беше готова за новата си премяна. Росен Тотев след изразходване на солидно количество водни запаси и енергия успя да нареди чудесни маршрути, а всички останали се потрудиха да подготвят залата за състезанието. Аз си запазих правото да наредя финала за мъжете. Аспо Вълчев, нашият главен съдия беше солидната ни опора с придобития опит от организирането на състезания във Варна. Медийна подкрепа получихме от "Хоби ТВ", чрез нашият агент под прикрие Кремена Илиева. Разбира се агента никога не е един и винаги има кой да го подсигури, и не само това, но и да има втори ъгъл на наблюдение и за това Агент 002 Саркис Карагьозян предостави видео материал, отразяващ събитието, който може да видите в сайта на КПП "Вертикал" ето ТУК.
Приятелите ни от КПП "Вертикал" - Пловдив
внесоха допълнителна емоция в събитието.
Приятна изненада, поне за мен, а предполагам и за всички участници в състезанието и присъстващите гости спретна Асен Пейчев със специалния подарък, който ни направи. 


Благодаря Асене!


А ето и класирането:

Снимки:
Контролът винаги е на ниво когато Димитър Аврамов се заеме
Маринела Ненова, КПП "Вертикал" - Пловдив

Денислав Бакърджиев,
АК "Железник", Ст. Загора
Кристиан Ангелов преодолява безпроблемно финалния маршрут

Борислав Динков атакува пасажа на
втори квалификационен маршрутНяма коментари:

Публикуване на коментар