четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Patagonia forever!


Cerro Torre /3 128 м./, Патагония, Аржентина
"Patagonia forever!" беше писал Никола преди време. "Patagonia forever!" се е запечатало в невронните пътеки на сивото ми вещество и е изпълнило съзнанието ми изцяло. Не минава и ден в който да не мисля за това колкото приказно, толкова и истинско кътче на Земята. Там всичко е истинско. Истинско е разстоянието до там и то оправдава детската ми представа, че Патагония е символ за най-далечното място на Планетата, но озова ли се там сякаш цялото пътуване е било само миг и искам да тръгна веднага по вече познатата пътека. Истински е ураганният вятър, който връхлети ли със своите неудържими пориви превръща измъкването от планината в същинско, истинско изпитание. Истинско е желанието ми да се върна отново там и с всички сили да се боря и най-накрая да успея да докосна заветния връх, да се кача там най-горе и да кажа "ДА", аз мога и ето ме тук, ето ме стъпил на непристъпната ледена гъба!
Отново всичко започва с идея. Начертаваме план и работим по него. Писма, срещи, контакти...  Мечтата изпълва съществото и дните минават, изнизват се като мъниста и времето за тръгване все повече наближава.
  Mount Fitz Roy, Cerro Chaltén или Димящата планина                                                                                                                                
От 20.01.2012 до 29.02.2012 г. екип в състав от трима души (Никола Леваков, Григор Вътев и Дамян Чолпанов) организираме провеждането на експедиция "Патагония 2012" в Аржентинските Анди. Главна цел на експедицията е осъществяване на българско изкачване на вр. Серо Торе (3 128 м) или изкачване по неизкачван от българи маршрут на вр. Фиц Рой (3 359 м), а при подходящи атмосферни условия атака и на някой от съседните им върхове (Torre Egger, Punta Herron, Cerro Standhart, Aguja Saint Exupery).

За осъществяване на експедиция "Патагония 2012" са необходими финансови средства, които трудно успяваме да набавим. Фирмите и организациите, към които сме отправили зов за помощ към момента или връщат отрицателен отговор, или дори въобще не отговарят. Въпреки това не се отчайваме и вярваме, че ще успеем!


                                                          Ние тримата,
  

                                                    в Патагония отново сНяма коментари:

Публикуване на коментар