вторник, 11 октомври 2011 г.

Remvi, Iraklitsa, Grece

Утро. Кафе, море ...
Пътуване, изпълнило сърцето с трепет.
Отправна точка – непознато място.
Тръгвам натам без да зная, но имам всичко и нехая.
От тук до Пловдив и от там надолу. Близо е и е далече.
Километрите се стапят и ето, пак съм в Рая.
Нощта покрива кръгозора с пелена.
Утрото разкрива прелестта...
Събираме катуна. Денят е пред нас.
Измъквам се от палатката и поглъщам живота с всички сетива. Още не знаем точното местонахождение на скалите, но предполагаме къде са. Нямахме карта, нито GPS, но имахме насоките на Дамян Петков и стигнахме дотук, така че и до “там” ще се оправим. Кафе, закуска, инвентара в раниците, малка разходка и сме... ааах колко е хубаво! Изложението е такова, че не сме на припек. Морето е отдолу. Гледката изпълва с възторг. Наситен с катерене ден. Какво повече да искам!? В късния следобед опъваме палатките на пясъка. Водата е прекрасна за къпане и се възползваме веднага. Рибарските заслони са непосредствено до плажа. Разкази, споделени мечти, планове, усмивки, размисъл, всичко се слива в едно. Вчера бях там, днес съм тук, а утре? Алпи, Хималаи, Патагонски Анди... списъкът е безкраен! 
Ще имам ли време?! Ще имам ли сили да прескоча всички препятсвия? Те сякаш са безброй и изникват нови и други, различни, неочаквани, но борбата с тях нали ни прави по-силни!?!
Събуждам се. Дъждът барабани по палатката. В съседната чувам гласове. Светят челници. Какво става? Измъквам се полека. Завладява ме любопитсво. Подавам глава в преддверието и оглеждам дали дъждовните капки не са пробили някъде, но вместо отгоре водата ни залива отдолу. Твърде близо сме до морето и то сега се опитва да ни изплакне краката. Ето защо е суматохата в съседната палатка. Бързо! Багажа в раницата и да се изнасяме по-нагоре. Напъхвам се пак в чувала и се потапям дълбоко в безбрежния океан на сънищата.
Часовете минават, а ние трябва да си ходим. Отново на път. Обратно у дома. А утре накъде? 



?!?





4 коментара:

  1. Братовчед, липсват снимки! Ако качваш и по някоя снимка в блога, ще стане страхотно! :)

    ОтговорИзтриване
  2. PS. Сега видях предишните блогове. За това говорех :)

    ОтговорИзтриване
  3. Качвам снимки като има, ама тоя път картата на апарата ми остана в Пловдив, че правихме врътки поради технически причини и тоя път малко ще се забавя с тях. ;)

    ОтговорИзтриване