четвъртък, 26 ноември 2015 г.

Dragon's TailБъдете с нас и наш попътен вятър!
Елате в Патагония чрез 
http://www.dragontales.bg/
Огромни. Впечатляващи и същевременно смазващи. Смазващи и едновременно с това пленителни. Няма друго място, на което съм бил и ме е накарало да затая толкова дълбоко дъх и да се чувствам толкова малък и уязвим. Нито Алпите, нито гледката към Анапурна, Манаслу или Даулагири, нито Кавказката Ушба. Нищо, нищо досега не ме е карало да застана с такова смирение и да спра времето. Да го задържа в шепа и да го стисна, за да закове всяка опасност на място, за да ме пусне да мина. Колкото повече се доближаваш до тях, толкова повече увличат със своята извисеност.
А горе, горе се разтваряш в хоризонта. Небето те поглъща и се пръскаш на прах и повеят те увлича в наслада или неудържимите пориви те пръскат и разкъсват на микроскопични детайли. Само волята за живот, за вездесъща цялост задържа праха и духа, за да бъде компактната маса човек.

1 коментар:

  1. Така може да пише или човек, който се занимава с литература, или такъв, който усеща с кръвта си, с всяка клетка на тялото си Never Land-света на мечтите, красотата, достъпна само за смелите и искрени сърца!

    ОтговорИзтриване