понеделник, 19 юли 2010 г.

Един добър уикенд

Какво е нужно за един добър уикенд?
Планина, скали и някой, с който наистина ти е готино.
16.07.'10     С Блага (Благовеста Стоянкина от Пловдив) и още едно Пловдивско моме, което за втори път е с нас, пристигаме късно вечерта на Яворова поляна. Жеко (Вътев) и Дамян (Чолпанов) са вече тук от 1-2 часа и са запалили хубав огън. Хапване, малко раздувки и по чувалите.
17.07.'10     В 9:15 сме на Урдини игли. "Маугли" е избора на Дамян и Жеко, а тройката сме на "Синя реалност". Засичаме се на рапела между иглите. Не сме очаровани от туровете. Долу при раниците почиваме малко, хапваме и газ към полянката под Ушите. Красиво е по Урдина река. Зяпаме скалите и мислено чертаем маршрути. Привечер сме на поляната с приказното изворче, бълбукащо някъде изпод земята. Страхотна вечер!
18.07.'10     Късно ставаме и малко преди обед сме под стената на Ушите. Дамян и Жеко избират "Купена (Пещера)", а аз и Блага "Недовършен проект - Никола". Малката е "наказана", за да се научи да си носи каска и друг личен инвентар. С Никола и Соте съм катерил тура докъдето е екипиран. От там нагоре опитахме да го довършим, Соте по една линия, аз по друга, но така и замръкнахме и довършването остана за друг път. Ето, че сега пак сме тук. Този път с Блага. Чудесни първи две въжета. Катеренето е удоволствие по хубава, здрава плоча. Красота! Трето въже не е особено приятно. Преминава през диагонален, обрасъл силно с трева винкел.
Събираме се на площадката. Ранен следобед. Хубаво време. Дамян и Жеко са някъде малко по-долу по техния тур.
- Блага, имам една оферта! Да пробваме догоре!?
- Няма проблеми!
Благодаря ти Блага! Благодаря за оказаното доверие и споделената емоция!
Хиляди благодарности на Жеко и Дамян, за това че отново сме заедно "там" и черпим от извора на живота!

2 коментара:

  1. from Nikola Levakov
    to Grigor Vatev
    date Wed, Jul 21, 2010 at 9:41 AM
    subject Re: ;)

    „Много хубаво! За да е справедливо описанието трябва да е така:
    т. "Бавни и яростни", 150м., 7-, м.9/2006г.
    Никола, Валя и Тако Младенов до края на трето въже. Оттам наляво по тревни пасажи се напуска стената. Или се слиза на рапели по тура.
    Четвърто въже /право нагоре още 45м., 7-/ е дело на Григор Вътев и Блага през м.7/2010г.
    ...”

    Поздрави,
    Никола

    ОтговорИзтриване
  2. Всеки един от нас е странен и различен именно по тези свои желания и нужди които има.Като гледам вие определено не си губите времето и обичате да се катерите и то по доста стръмни планини предимно по скали.И на мен ми харесва, макар, че съм още доста нова в този бранш.Важно е да знаем как да се оборудваме и как да стъпваме.Надявам се да ни показвате още интересни места, които сте посетили или планувате да го направите.

    ОтговорИзтриване