сряда, 22 януари 2014 г.

Община Стара Загора е готова с два проекта по програма ”Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

Писмо, изпратено чрез http://estarazagora.info
Община Стара Загора е готова с два проекта по програма ”Растеж и устойчиво развитие на регионите”

Прочетох новината в медиите /http://novinata.bg/?p=22663/. Според информацията в статията "Единият проект е идеен – за изграждането на многофункционална спортна зала".
Като представител на един от спортните клубове в Стара Загора, а именно Алпийски клуб Железник живо се интересувам относно възможностите за развитие на спорта в града и приобщаването на все повече деца и млади хора към различните му разновидности.
Алпийски клуб Железник освен експедиционна дейност във високите планини и скалните масиви не само на родна територия, а и в чужбина, развива дейност и в чисто спортните разновидности на катеренето - спортно катерене на скали и на изкуствена стена. Тренировъчна дейност в делничните дни извършваме на изградената от членовете на клуба изкуствена стена за катерене в Общинска спортна зала Стара Загора. През 2013 г. беше проведено състезание за деца, юноши и девойки в дисциплини трудност и скорост, в което взеха участие 80 състезатели в различните възрастови групи с представители от цялата страна. Благодарение на проявения изключително силен интерес към проявата нашия град бе посетен не само от голям брой състезатели, а и от техните треньори, родители и др. близки, дошли с ентусиазъм да подкрепят своите възпитаници. Медийното отразяване също беше представено от няколко различни телевизии - национални и местни, радио, печатни издания. Ако състезанието, каквито са намеренията ни, се превърне в традиционно, какъвто е и апела на ръководството на Българската федерация по катерене и алпинизъм, то ще бъде своеобразен трамплин в развитието на спортното катерене в България и в частност в гр. Стара Загора. Изкуствената стена за катерене в Общинска спортна зала Стара Загора покрива изискванията за организиране на състезания за деца, юноши и девойки, но не отговаря на минималните изисквания за височина, даващи възможност за провеждане на състезания за мъже и жени на национално, европейско и/или световно ниво.
Въпросът ми към Вас е следният: Каква е възможността в проекта за изграждане на многофункционална спортна зала да бъде включена изкуствена стена за катерене, покриваща изискванията за провеждане на състезания на Световно, Европейско и национално ниво както за деца, юноши и девойки, така и за мъже и жени? С какво ние, представителите на АК ЖЕЛЕЗНИК, Стара Загора бихме могли да помогнем за реализирането на един такъв проект?
 

С надежда за успешно бъдещо партньорство,
Григор Вътев
АК ЖЕЛЕЗНИК
гр. Стара Загора

С най-голямо нетърпение очаквам отговор!

Няма коментари:

Публикуване на коментар